Sagalana ngeunaan Clomid

1. Naon Clomid? Kumaha ieu jalanna? 2. Clomid Mangpaat
3. Dosom Clomid 4. Hasil clomid
5.Clomid Half-life 6. Balukar Sisi Clomid
7. Mangpaat Clomid 8. Ulasan Clomid
9. Clomid pikeun dijual 10. Clomid pikeun ngubaran infertility dina awewe- (Ringkesan)

Naon Clomid? Kumaha ieu jalanna? Buyaas

Clomiphene citrate disebut oge Clomid (50-41-9), nyaéta hiji nginum obat lisan anu dipaké pikeun ngarobih tipeu infertility awewe. Sacara global eta dipasarkan dina sagala rupa ngaran merk sapertos Clomidac, clomene, Bemot, Clomi, clomifen, Beclom, Blesifen, Biogen, Blesifen, Chloramiphene, ClomHEXAL, et al. Dipakéna disatujuan tur dianjurkeun pikeun pamakéan médis di 1967 di Amérika Sarikat. Unggal sistem kaséhatan kedah ubar ieu pangkuatna sareng pangpentingna numutkeun daptar obat ésénsial dina WHO. Kéang salaku pangobatan umum. Clomid diantarana sababaraha alternatif induksi ovulation in wanoja anu teu merubah kusabab oligo-ovulation sareng anovulation.

Ubar fungsi na cara na ngagaduhan awak yén tingkat éstrogén leuwih handap sahingga ngabalukarkeun kelenjar hipofisis naekeun luteinizing hormon LH atanapi hormon stimulating follicle, disebut ogé sékrési FSH. Tingkat FSH anu naékna nyangsang ovariumna gaduh hiji atawa leuwih follikuli endog anu bakal ditembongkeun atanapi diproduksi dina ovulasi. Di sisi séjén, tingkat LH anu luhur merangsang ovulasi.

Clomid (50-41-9) Geus alternatip anu resep anu disebatkeun di antarana yuswa anu dipudangkeun pikeun leuwih ti lima puluh taun ka ahli médis médis atanapi OB-GYNs ilaharna ditétélakeun clomiphene citrate sateuacan aranjeunna ningali salah sahiji atawa dua pikeun mariksa spésialis kasuburan pikeun khusus husus khusus. Sawatara spesialis anu digenerat nyusuh ogé badé clomiphene. Ubar ieu henteu disarankeun pikeun awewe anu ovarium henteu nyiptakeun endog leres pisan (hipofisis primér atawa kelenjar kelamin kagagalan).

Clomid Mangpaat Buyaas

Kaayaan fisiologis annular, perdarahan disfunional, amenoréa, amenoréa sekundér, amenoréas post-kontraséptif, galaktorhoea, sindrom ovarium polisstis, maladi Chiari-Frommel, kakurangan hormon stéroid, oligospermatism, ngainagnosis gangguan gonadotocrin gon. Clomiphene citrate mindeng dianggo pikeun jalma anu ngusahakeun pangjurung agénsi PBB hamil ngagaduhan salah sahiji masalah di handap ieu:

  • Ovulation henteu teratur: éta hanjelu pikeun nyusun sakali unit siklus aréa awéwé kituna henteu rata yén Aisyah teu tiasa dipastikeun sakali manehna geus ovulating. Kana efektif, anu digunakeunana clomiphene citrate sakuduna ngadamel katerangan évulasi anu leres pikeun diturutan sapinuhna atanapi inseminasi intrauterine biasa.
  • Masalah kasuburan “Faktor Pépep”: sakali aya anu ngarawat kana kualitas awak cairan, biasana praktis médis anjeun tiasa nyarankeun inseminasi intrauterine pikeun ngamaksimalkeun prospek tina kaayaan fisiologis. Clomiphene citrate mindeng biasa pikeun mempermudah ayana samentara tina inseminasi kalawan siklus awewe.
  • Infertility Dijelaskeun: clomiphene citrate parantos ditémbongkeun salaku éféktif pikeun ningkatkeun ongkos kaayaan fisiologis dina pasangan ngora sehat anu parantos ngubaran kasuburan diantarana tradisional, tapi aréa masih kabuduk narajang bakal reuneuh.
  • Notta henteu disarankan pikeun nedunan ujian ultrasound ngaluarkeun perumahan kelenjar kelamin residual krusial sateuacan unggal daur perlakuan anu anyar.
  • Clomifene parantos digunakeun ku téknologi generative anu disayogikeun motor anu béda pikeun ningkatkeun ongkos kasuksésan modalitas anu béda
  • Clomifene umumna dimangpaatkeun pikeun pengobatan eunuchoidism siga pangan penting ngagantian hormon androgenic.



Pituduh Pamungkas pikeun Clomid pikeun ngubaran infertility awewe

Dosom Clomid Buyaas

Bentuk dosage: karacunan NDC 0068-0226-30: tablet 50 mg dina kartun tilu puluh

Télablét anu mangrupikeun hiji unit buleud, bodas, mencetak, sareng ngéngingkeun clomiphene citrate lima puluh.

Nyimpen tablet dina suhu dikawasa 59-86 ° F (15-30 ° C). Tahan tina panas, cahaya sareng wetness kaleuleuwihan, teras nyimpen dina peti katutup.

Gawé na pengobatan calon kanggo miara médis clomiphene citrate halah diawasan ku ahli médis heubeul di manajemén médis husus atanapi gangguan éndokrin. Pasén sakuduna dipilih pikeun perawatan médis sareng clomiphene citrate, nalika nganalisis ati-ati ati. Runtuyan perawatan médis kedah dicitak sateuacanna. Impedensi pikeun ngahontal tujuan ngurus médis sakuduna ditujukeun atanapi déprétasi saheulaanan sateuacan dimimitian clomiphene citrate. Tujuan terapi halah saimbang kalayan resiko poténsi sarta disebutkeun ku sabar et al. paduli jeroeun peta ngeunaan hiji kaayaan fisiologis.

Perlakuan ti pasien anu dipilih anu dipilih, peryogi, dosis kopi, lima puluh mg harian (tablet 1) salila lima poé. Dosage sakuduna janten kaleuleuwihan ukur di pasien jalma anu agénsi PBB henteu ngaluarkeun kana respon kana siklik lima mg mg clomiphene citrate. A kopi kuantitas teu panjang atanapi panjangna tangtu ngarobih khusus upami sensitip ekstrim kana hormon hipofisis disangka, siga pasien kalayan sindrom ovarium polisstis.

Sabar sakuduna ditujukeun pikeun ngvalidasi sacara gancang pikeun ngaluarkeun kaayaan fisiologis, kembangan kelenjar séks, atanapi kabentukna kista antara unggal daur perlakuan.

Mun perdarahan ngainduksi progéstin-rencanana, atanapi mun kakeunaan organ genetik réproduktif internal awéwé spéran kajadian sateuacan ngurus médis, program lima puluh mg sapopoé pikeun lima poé halah dimimitian dina atanapi kira-kira dinten kalima siklusna. Perlakuan Médis ogé bisa dimimitian iraha waé salami éta agénsi Pasarikatan PBB parantos parantos henteu ngagaduhan kayaan hemorrhage organ réproduktif internal awéwé. Sakali proses organik lumangsung dina dosis ieu, moal aya kauntungan pikeun ngaronjatkeun dosis dina siklus perlakuan anu salajengna.

Mun hiji prosés organik sigana henteu aya nalika pangolahan pikeun perawatan médis, palatuan kadua saratus poean (dua papan lima mg mg dideukeutan salaku hiji dosis sapopoé) pikeun lima poe halah condong. Kursus ieu ogé bisa dimimitian awal salaku tilu puluh dinten sakali papannana sakali sakali precautions unit nu dicandak ku ngaluarkeun ayana maternity. Ningkatkeun dosis atanapi période perawatan médis di sisi jauh saratus mg / dinten kanggo lima dinten henteu disarankeun.

Kalolobaan pasien ageung perencanaan unit agénsi PBB anu perencanaan pikeun nolak tiasa janten sabulan sakali nalika pelajar utama pangobatan médis. Mun prosés organik henteu lumangsung sakali tilu kursus-kursus pangobatan médis, pengobatan tambahan sareng clomiphene citrate teu disawalakeun sarta ogé pasipatan kudu diulutan. Mun aya tilu réspon ovulatoran, kumaha maternity teu acan kéngingkeun, pengobatan tambahan henteu disarankan.



Pituduh Pamungkas pikeun Clomid pikeun ngubaran infertility awewe

Hasil clomid Buyaas

Kusabab clomiphene citrate ngabalukarkeun kubaran sababaraha endog, kamungkinan anjeun pikeun ngalikeun (kembar atanapi triplet ... sakapeung langkung) langkung saé. Ngoperasikeun sareng ahli katurunan anu kawilang dipanésan agénsi PBB ngarobih dosis anu leres ngaminimalkeun kencanan langkung kalian gitar.

IVF nyaeta teknik anu lian pikeun ngawatesan jumlah babies per maternitas kanggo hasil indung / orok optimal.

Nalika ngalibatkeun pangangsangan prosés organik, klomipén citrat meunang pisan unggul, anjog ka ngurangan endog asak dina kasarna dalapan puluh tina katresna agénsi PBB migunakeun.

Boldenone Undecylenate (Equipoise) Mangpaat, Daur, dosage, motong, Bulking(Muka dina tab pangotektak anyar)

Clomid Satengah-hirup Buyaas

Upami anjeun geuwat geuleuh ku lah clomiphene, aya kasempetan anu badé nganékeun épék aspék pikeun dinten-ka (atanapi minggu ka sababaraha minggu) sakaligus saatos dosis anu terakhir. Balukar aspék ieu anu nyeretkeun kagok anjeun tiasa kasangka yén clomiphene citrate sareng métabolitna tetep kedah di sistem anjeun sareng samentawona kumaha pas sateuacan dipupuskeun. Pikeun ningali kumaha ogé clomiphene citrate meureun badé tetep dina urutan anjeun, éta perlu pikir tentang half-life éliminasi na lima nepi ka tujuh poe.

Ieu ilangna lima nepi ka tujuh poena Clomid half-life ngakibatkeun yen eta angkat nyandak ampir nepi ka hiji minggu pinuh sakali dosis final anjeun pikeun ngaleungitkeun lima-ratus dosis clomiphene citrate tina sirkulasi. Nyaho yén clomiphene citrate half-life éliminasi anu langgeng, anjeun leres leres dina spekulasi anjeun, anu masih tetep aya dina sistem - albeit acan parantos aya minggu saprak dosis anu terakhir. Rata-rata, éta kedah nyandak antara dua puluh tujuh.5 na 38.5 dinten pikeun ngaleungitkeun clomiphene citrate tina sistem anjeun sagemblengna; ngeunaan opat ka genep minggu

Laporan anu sanés éta dokumén yén satengah-umur Clomid nyaéta kira-kira dua minggu (dinten 14), anu ngandung harti yén clomiphene citrate tiasa tetep na sistem dina nepi ka sabelas minggu saatos dosis anu terakhir. Kaseueuran pamaké kedah merhatikeun ka clomiphene citrate tetep aya dina sirkulasi antara hiji jeung tilu bulan sakali pobatan ahir. Ieu kudu dicatet yén clomiphene citrate diwangun ku sababaraha isomér: clomiphene (~ 62%) sareng zuclomiphene (~ 38%).

Pembésuan satengah hirup tina sanyawa kimia clomiphene tiasa diitung di dua puluh opat jam, sedengkeun anu tina sanyawa kimia zuclomiphene sacara signifikan panjang. Konstituén clomiphene dileungitkeun dina ngan hiji minggu, sedengkeun komponén zuclomiphene nanggungjawaban kanggo jangka panjang ngeunaan éliminasi Clomid's. Zuclomiphene sigana dina jero plasma ogé sabulan sakali nalika clomiphene citrate kacindekan sareng ngabasmi jumlahna dilaporkeun dina ékskrési najis sakali satengah belasan minggu

Sanaos clomiphene tetep aya dina sirkulasi salami opat nepi ka sabelas minggu sakaligus dina dosis tungtungna pamaké, henteu sadaya pamaké tiasa ngaleungitkeun ubar ku pace anu sarupa. Sababaraha pamaké tiasa ngaleungitkeun isomérif étomipén na zuclomiphene leuwih gancang batan rata-rata (dina tapi genep minggu), sedengkeun sanésna kedah gaduh zuclomiphene dina sirkulasi plasma sakali genep minggu. Variasi antar-individu dina laju éliminasi kloménfén bisa dipedar ku variabel sapertos faktor individual, dosage, sareng istilah administrasi.

Faktor individu

Dua awéwé tiasa, dina waktos anu sareng, nyobaan 50 mg clomiphene salila lima poé padeukeut mimiti dina daur ucing menial maranéhanana. Najan kitu, saurang pamaké anu tiasa ngaleungitkeun obat lami gancang ti anu sanés. Kawon gumantung kana kakuatan awak individu. Kanggo sababaraha pamaké, narkoba tiasa tetep aktip dina waktu anu panjang sedengkeun sanésna, tamba bakal bobo dina jangka pondok.

Genetika: literatur médis nunjukkeun yén clomiphene ngalaman métabolisme organ internal. Padahal jalur organ internal anu akurat kajawab métabolisme na teu jelas, salah saluran dipercaya maénkeun peran anu parna nyaéta yén CYP2D6 (sitokrom P450 2D6).

Balukar Sisi Clomid Buyaas

Mayoritas obat upami henteu sadayana gaduh positip sareng sisi génderna gumantung kana kumaha olahan. Contona, upami anjeun henteu nganggo, atanapi nalika dosis anu pas, Clomid tiasa nempatkeun pamaké atanapi langkung résiko tina efek samping. Najan kitu, aya sababaraha Efek samping Clomid nu normal na tiasa ngaleungit dina waktos anu singget. Di sisi anu sanésna, anjeun tiasa ngalaman efek samping canggih langkung seueur langkung waktos anu langkung angger kanggo disayarankeun upami dokter anjeun. Efek samping nu ilahar dipimilik ku ku pamaké Clomid ngawengku;

  • rieut
  • seueul
  • utah
  • Henteu pinareup, nyeri, sareng ngarareunah
  • Perdarahan heunceut sareng rahim
  • visi kabur
  • mencret
  • Flushing
  • Sindrom Hyperstimulation indung
  • Enlargement indung

Najan kitu, aya efek samping parna, tapi aranjeunna mungok ukur gumantung kana kumaha ubar anjeun. Sabalikna, sistem awak manusa ogé nangtukeun pikeun nangtukeun naon anu anjeun ngalaman sanggeus dicandak ku Clomid. Sababaraha urang bakal ngalaman efek samping parah sanajan aranjeunna tiasa nyandak pamutuh anu ditetepkeun sareng handap. Kusabab kitu urang salawasna mamatahan ka kami nasabah pikeun ngajalanan pamariksaan médis sateuacan sateuacanna nedunan obat ieu. Upami bisi aya pangaruh naon waé, anjeun kedah ngurutkeun perawatan médis langsung;

  • Seizures
  • Nyeri dada
  • Napas pondok
  • stroke

Anjeun ogé kedah dicatet yén lamun hal anu salah, Clomid tiasa ngabantoskeun sababaraha kakandungan. Aya kéngingan kasempetan pikeun anjeun meunang ngalangkungan nalika produk ieu, ngeunaan 7% anu kedah kembar sareng kasempetan 0.5% anu bakal di dieu pikeun dibérankeun atanapi pesenan anu leuwih luhur. Wiseta leres yen anjeun ngobrol dokter anjeun heula, ngabahas resiko, sareng ogé nangtukeun naha anjeun pas pikeun nyandak kembar atanapi lilipetan. Upami anjeun teu acan siap kabebuh, éta kedah ngajauhkeun langkung seueur.

Saméméh maké Clomid, pastikeun anjeun henteu alérgi atanapi gaduh sensitip pikeun bahan-bahan na. Anjeun tiasa ngobrol dokter anjeun mimiti sareng ngantep nasehat ahli ngeunaan yén anjeun pas kanggo nganggo éta. Ku cara ieu, anjeun bisa ngahindarkeun ngabantosan sorangan tina resiko ingkar efek samping ieu. Ogé, pastikeun yén anjeun turutan dosom anu dianjurkeun.

Mangpaat Clomid Buyaas

Pikeun awéwé anu nganggo ieu produk leres sareng henteu hipersensitip nya, aya seueur kauntungan potensial pikeun nyangka. Pastikeun anjeun ngalebetkeun dokter anjeun sateuacan, nalika, sareng sanggeus salse dosage Clomid pikeun anjeun resep maksimum Mangpaat Clomid. Clomid nawiskeun sababaraha kaunggulan pikeun pamaké-hal éta:

  • Costta cost cost - ieu nya éta kalolobaan metodeu anu paling murah dina ngubaran infertility. Biaya Clomid ngabandingkeun ukuran lianna anu sapertos IVF nyaéta henteu cocog. Geus sumping minangka saé hirup pikeun hiji jalma anu parantos nungkulan masalah infertility tapi henteu ngirangan pengobatan alatan kakurangan dana. Hasil nu pamaké anu dibenerkeun ti éta ngaleuwihan duit-duit anu dikensipkeun.
  • Ieu téh hiji nginum obat lisan - nginum obat lisan cukup gampang tur asalna di nyeri. Ieu mah sapertos suntik dimana pamaké kedah ngadamel jarum dina awak maranéhna, anu tiasa pisan ageung. Clomid nya salasahiji sababaraha perlakuan infertility anu simpen kana masalah awéwé ku masalah sapertos masalah.
  • A caregiver primér bisa nuliskeun hal éta - berita anu sanésna nyaéta yén anjeun moal kudu didatangan spesialis réproduktif kanggo meunangkeun resép Clomid. Ieu ngabantosan genah, khususna upami anjeun henteu terang ngeunaan ahli réproduktif deukeut anjeun. Ata waktos saver, sareng bagian Hadé pisan yén éta aman salamet disadiakeun pikeun anjeun anu kedah ditingalikeun anu ditunjukkeun ku anjeun.
  • Hadir sareng sababaraha efek samping - upami leres kalayan leres, Clomid teu mibanda sababaraha efek samping. Mun anjeun resep wae, aranjeunna ukur ngan hampang anu sakapeung dileungitkeun pamariksaan kanggo saatos pamakéan awak anjeun atanapi seueur kana efekna. Oge, inget mésér tamba ti produsén anu kasadia pisan atanapi pamasaran pikeun mastikeun produk kéngingan anu tiasa janten hasil-hasil hadé pikeun hadé Clomid.

Ulasan Clomid Buyaas

Produk ieu nampi seueur ulasan-ulasan anu tina eta anu digunakeun ku sateuacanna. A jelema anu digunakeun yén éta maranéhna ngalaman gancang Hasil clomid, sarta maranéhanana kaget kumaha produkna meta dina awakna. Kalolobaan awéwé nyarios yén aranjeunna luput périodena nalika bobo meunang siklus anu henteu teratur ku teu bisa reuneuh, tapi ku kituna maranéhna bakal diajar ngeunaan nginum obat ieu anu hebat pisan. Ogé, kalobaannana meunang hasil dina tilu bulan saatos pamakean.

Sababaraha di antarana humandeuar nyeri sirah, seueul, diare, sareng utah tapi kalolobaan jalma anu sih sabenerna ngaku yén aranjeunna overdosed dina tamba jeung efek samping dieureunkeun langsung saatos aranjeunna ngabenerkeun pamakean. Di sisi anu sanésna, seueur pamaké anu ngangluhkeun pikeun mundurna sareng Clomid parantos ngaku yén ubar éta henteu nganggo ujian médis. Normalta normal pikeun produk farmasi pikeun meunangkeun réaksi campur sareng resensi ti nu beda. Sacara umum, Clomid nginum obat anu saé pikeun ngobatan kasusna infertility di awewe. Bagian anu saé anjeun moal kedah dipilihan anu sanés saprak éta ubar. Anjeun ogé miluan hasil dina waktos anu saatun sakakan sawatara pamaké wartoskeun dibeunangkeun ngan saatos tilu bulan pamerean.

The pamungkas Guide to Téstostéron decanoate pikeun Bodybuilding(Muka dina tab pangotektak anyar)



Pituduh Pamungkas pikeun Clomid pikeun ngubaran infertility awewe

Clomid pikeun dijual Buyaas

Kiwari yén dokter anjeun parantos masihan resép anjeun, éta normal ngarasa bungah sareng nyobian ngajentrekeun anjeun. Ieu tiasa ngakibatkeun Anjeun mésér ti seller heula anu bakal diirjakeun, sareng anu kasalahan anu ageung. Upami anjeun milarian mésér Clomid, anjeun kedah ati-ati pikeun mastikeun anjeun kénging tina dipercaya Clomid supplier jeung nu teu digolongkeun dina bubu scammers. Aya parantos ningkat pikeun produk ieu, anu ngarah parantos kanaékan jumlah pangleutikna anu ngadaptarkeun pasang sareng seueur mendakan ngajual éta. Upami anjeun henteu ngaraos ati-ati, anjeun bakal badé nampilkeun seueur artos kana wéb anu henteu tiasa masihan hasil anjeun anu pilari. Ogé, anjeun meureun Beuli bubuk Clomid anu henteu saos pisan pikeun dikonsumsi, anu bakal nyababkeun eusina parah anu parah sareng nyeri batan anu parantos anjeun aya.

Candak waktos Anjeun sareng milarian panyadia Clomid anu tiasa dipercanten. Meuli Clomid online méré paparan yén anjeun kedah kéngingkeun leres. Pariksa ulasan online sareng tingal kumaha jalma sejen anu parantos mésér produk ti panyalogan éta sabagian seller nyarios ngeunaan produk éta. Anjeun ogé tiasa janten saran ti sobat atanapi dulur anu anjeun parantosan nganggo produk ieu sateuacan sareng ngantep éta ngarujuk anjeun ka panyadia paporit. Biaya ogé ditangtukeun pikeun nangtukeun halangan Clomid pikeun dijual iwal rencana asuransi Anjeun nyertakeun biaya. Anjeun henteu kedah kéngingkeun waragad langkung teuing tapi gantina ngalakonan sababaraha panalungtikan, ngarti kana harga pasar rata sareng buka jual-harga sareng bea paling lumrah.

Pangobatan padayaran anu sénsitip, sareng anjeun kedah diubarankeun pisan kalawan pangedéna serius. Entong nyorong kana promosi mimitina anu pas anjeun cara tapi gantina milarian kualitas. Warta hade nyaeta urang ayeuna panyadia Clomid pangalusna di wilayah Jawa Barat. Anjeun tiasa nganggo-urutan anjeun nganggo via smartphone anjeun, sareng kami tiasa nganteurkeun étana dina tarosan anjeun. Harga kami ogé akal pisan, sarta anjeun tiasa mésér Clomid dina bulk tina ramatloka ramah-pamaké kami. Nelepon kami nelepon iraha wae anjeun gaduh patarosan atanapi peryogi bantosan dina urutan anjeun. Jalur panggero urang anu kabuka 24 / 7.

Clomid pikeun ngubaran infertility dina awewe- (Ringkesan) Buyaas

Clomid parantos ngabuktikeun super efektif lamun padika ka tingkatan kasuburan di awéwé. Gawéna kalayan nyieun awakna yén éstrogén pamaké leuwih handap tibatan éstrogén anu sabenerna, anu na ngajantenkeun kelenjar hipofisis ngaronjatkeun tingkat hormon stimulating follicle. Ieu ngarangsang ovarium pikeun ngahasilkeun ovum atanapi endogna, sarta pamakéna tiasa janten reuneuh nalika ngarencanakeun. Principleta prinsip lugas, sareng narkoba parantos digawé pikeun seueur sasatoan anu nganggap waktosna kanggo milari Clomid bener (50-41-9) Jeung migunakeun salaku sakuduna. Upami anjeun ngalaman panyalindungan masalah-masalah kasuburan, cobian mendinkeun dina produk ieu sareng mikaresep hasil.

Najan kitu, pastikeun anjeun ngalibetkeun ka dokter anjeun dina sadaya prosés pangeusian pikeun hasil maksimal. Ulah ragu pikeun nginpokeun medic Anjeun upami Anjeun ngalaman efek samping canggih atawa upami anjeun alérgi kana bahan anu mana waé waé. Disarengan sarua, ngiringan fisik anjeun dina hal anjeun anu nganggo eusina parodog sateuacan kaayaan anu parah.

Rujukan

  1. Joham, AE, Teede, HJ, Ranasinha, S., Zoungas, S., & Boyle, J. (2015). Prévalénsi infertility sarta ngubaran pengobatan kasuburan di awewe sindrom polisstis ovarium: data ti jajaka cohort nu basisna komunitas badag. Journal of kaséhatan awéwé, 24(4), 299-307.
  2. Berger, MH, Messore, M., Pastuszak, AW, & Ramasamy, R. (2016). Pakaitna antara infertility sareng disfungsi seksual di lalaki sareng awewe. Ulasan ubar seksual, 4(4), 353-365.
  3. Berger, MH, Messore, M., Pastuszak, AW, & Ramasamy, R. (2016). Pakaitna antara infertility sareng disfungsi seksual di lalaki sareng awewe. Ulasan ubar seksual, 4(4), 353-365.